Blivit med hund och andra tankar
Jag har äntligen gått och blivit med hund! Hunden är en 5 år gammal Golden Retriever, Molly, som av en speciell anledning inte hade något hem. Hon är hur lugn och snäll som helst. Hon har redan blivit ett med familjen.

Under första veckan med hund har jag märkt att det finns många fördelar att vara hundägare men också en del nackdelar. Den största fördelen är att jag kommer ut regelbundet varje dag och får många steg. En stor fördel är också att man får mycket kärlek och skratt av en hund och hunden blir snabbt din bästa kompis. Men som hundägare är du också mer uppbunden. Om du ska vara borta över natten och inte kan ta med dig hunden så behöver du ha någon som passar hunden. Molly äter också väldigt mycket mat, vilket kostar en del pengar.

Molly har gjort att jag har fått flera nya frågor om hundar. Som vilken mat är bäst att ge en hund? Vad ska man tänka på när man har hunden i bilen? Försäkring? På en sida som heter djurensliv hittade jag flera välskrivna artiklar med bra råd till hundägare. Baserat på informationen på djurensliv har jag börjat utfodra min hund med spannmålsfritt torrfoder från Orijen. Det ska vara helt naturligt och baserat till största delen på animaliska råvaror vilket är bra för hunden.

Som sagt har jag det senaste plöjt igenom de flesta artiklar om hundar på internet. Förutom djurensliv finns det även mängder med bra artiklar på agria.se. Jag läste bland annat en artikel om hur man får bättre kontakt med sin hund. Det stod bland annat att det är viktigt att leka sponant med sin hund och inte bara när den är rastlös. För om du leker med den endast när den är rastlös kommer hunden att vara jobbig varje gång den vill påkalla din uppmärksamhet. Det stod också om hur man kan använda belöningar för att visa hunden vilka handlingar som är bra. 

Andra tankar

Vad tror ni om nästa år 2021? Det känns som att år 2020 kommer att gå till historien som ett förlorat år och ett par steg tillbaka för mänskligheten. Kommer vi fortsätta att backa nästa år eller kommer allt snabbt gå tillbaka som det var innan? Kommer pandemin vara över eller kommer den att pågå i flera år? Kommer vi att kunna resa som vi har gjort innan? 
Frågorna är många. Jag tror att så fort vi har fått ordning på Covid-19 kommer vi att ta flera stora steg framåt mot vart vi var på väg sedan länge. Folk kommer att börja resa igen och världen kommer till viss del glömma av pandemin. Men samtidigt tror jag att vi kommer ta med oss mycket från denna krisen. När det är över kommer de olika strategierna olika länder har haft för att bromsa det utvärderas många gånger och det kommer visa sig vad som var bäst i ett folkhälsoperspektiv för att hantera en kris som denna. Detta kommer vara en otroligt värdefull läxa inför nästa kris. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *