Färjan till Gotland
En underbar Gotlandsresa men med lite inledande bekymmer med billarmet på vår VW Up. När vi åkte färjan över till Gotland under sommaren bad Destination Gotland om att larmet på bilen ska stängas av detta för att undvika att stressa upp djur ombord på bildäck och en trevligare arbetsmiljö för personalen. Efter letande på internet […]

En underbar Gotlandsresa men med lite inledande bekymmer med billarmet på vår VW Up.

När vi åkte färjan över till Gotland under sommaren bad Destination Gotland om att larmet på bilen ska stängas av detta för att undvika att stressa upp djur ombord på bildäck och en trevligare arbetsmiljö för personalen. Efter letande på internet hittar vi inte hur vi ska gå tillväga med vår Volkswagen Up. Men med lite tur och trail-and-error kommer vi på hur vi ska stänga av vårt billarm. Denna metoden borde hjälpa de flesta med lite enklare Volkswagen modellerna så som VW Golf, VW Caddy och VW Polo.

Såhär gjorde vi, samtliga passagerare var ur bilen, föraren satte sig i bilen och tryckte på låsknappen som sitter på insidan förardörren och på det viset låser sig alla dörrar utan att larmet aktiveras.

Sen öppnade föraren dörren med handtaget och klev ur. Med förardörren öppen låstes dörren med bilnyckeln. För att låsa vreds nyckeln medurs och därefter stängde vi dörren.

Vi visste att larmet var avaktiverat genom att den lilla röda lampan på insidan förardörren inte blinkade även när bilen var låst. Med gott samvete kunde vi gå upp till våra stolar två däck upp och påbörja färden på väg till Gotland.

Under första biten med färjan hör vi från våra sittplatser, genom alla passager och dörrar att ett gäng bilar nedifrån bildäck står och tjuter och piper. Snart därpå blir några registreringsnummer upplästa i högtalarna och ansvarig bilägare får gå ner och stänga av larmen. 

Efter att fikan var uppäten, powernapen avklarad och kortspelet avslutat började de sig färjan att närma sig sitt slut och vi gick tillbaka till bilen kunde vi öppna bilen igen med låsknappen på bilnyckeln.

Vår vistelse på Gotland var underbar, vi hyrde en jättefin typisk Gotländsk stuga med sin vita putsfasad belägen ute på landsbygden. Med närheten till havet och en idyllisk utsikt från köksfönstret lagade vi god mat och hade härliga spelkvällar. 

Ett utflyktsmål jag vill tipsa om är att äta en gårdsmiddag på Hotell Stelor, de komponerar middagen med de godaste råvarorna från ön och menyn bestäms utefter vilka råvaror som finns tillgängliga. Tillsammans med några väl utvalda viner var detta en upplevelse för smaklökarna. 

Om du svänger in på bageri Leva Kungslador måste du testa deras mandelbulle, om den inte är slut… Deras surdegsbröd och andra godsaker är även svårt att undvika. Vi köpte med oss fika därifrån, cyklade ner till stranden och njöt av våra bullar med havsutsikt. 

Vid gården Lilla Bjers hittar du både hemlagad mat och Kravodlade godsaker. Passa på att avnjut en lunch i deras mysiga växthus eller om vädret tillåter ska ni absolut sitta utomhus i deras trädgård. Med grönsaker från Lilla Bjers och bröd från Leva lagade vi en bruschetta smörgås som inte går att glömma. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *